E-mailprocedure : Informatievergaring omtrent ProRail

De vergadering is geweest

6 oktober 2015
14:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Het lid Van Veldhoven (D66) stelt, mede namens de leden De Boer (VVD) en Hoogland (PvdA), naar aanleiding van het debat met de staatssecretaris over ProRail op dinsdag 29 september2015, en na inventarisatie van welke informatie door wie op korte termijn beschikbaar zou kunnen worden gemaakt, het volgende voor:
 
  1. De Algemene Rekenkamer te verzoeken nog vóór het herfstreces een Technische Briefing te organiseren waarin ze toelichting geeft op
  2. het begrotingsonderzoek dat zij eerder deed naar spoor
  3. andere bevindingen (obv andere rapporten van de ARK) die betrekking hebben op de problematiek bij ProRail
     
  4. a: De minister van Financiën te verzoeken de Inspectie Rijksfinanciën (IRF) binnen een termijn van twee weken een validatie van de BOV reeksen te laten uitvoeren.
                    b: Hem tevens te verzoeken de IRF daarbij ook een dieper beeld van de financiële situatie bij ProRail te laten leveren, waaronder de spanning op de begroting spoor en het Infrastructuurfonds en inzicht in hoe om te gaan met eventuele risico's.
     
    Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag te 14.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
     
Met vriendelijke groet,
Leonie Tijdink

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Informatievergaring omtrent ProRail

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Aanbieding rapport "Doorlichting financiƫle meerjarenreeksen van ProRail voor beheer, onderhoud en vervanging van het spoor"

    Te behandelen:

    Loading data