E-mailprocedure : Verzoek om het AO Decentralisatie Jeugdhulp d.d. 10 september 2015 te verplaatsen

De vergadering is geweest

7 september 2015
10:00 uur
Geachte commissieleden,
 
Gaarne een reactie van uw fractie op onderstaand verzoek van de SP-fractie (Kooiman) om het Algemeen Overleg Decentralisatie Jeugdhulp van 10 september a.s.  te verplaatsen (zie onderstaande email) / nieuwe datum te plannen op korte termijn met de aanwezigheid van de staatssecretarissen VWS en VenJ, zo nodig op een maandag of vrijdag.
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 7 september a.s. vóór 10.00 uur of zoveel eerder te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Gelet op het verzoek geef ik u alvast mee dat, indien het algemeen overleg wordt uitgesteld,  het algemeen overleg op een reguliere Kamerdag niet eerder dan na het herfstreces (eind oktober/begin november) kan plaatsvinden vanwege de overvolle agenda van beide bewindspersonen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Erwin Sjerp
Adjunct-griffier commissie VWS
T +(31)70-3182057
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Kooiman C.J.E.
Verzonden: vrijdag 4 september 2015 13:16
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: Samenloop plenair met AO jeugdzorg
 
Geachte griffie,
 
Graag wil ik mijn collega woordvoerders jeugdzorg het volgende verzoek willen voorleggen:
 
Op de plenaire agenda zag ik dat de staatssecretaris van V&J een debat heeft tijdens ons AO jeugdzorg. Ik vind het belangrijk dat de staatssecretaris, die verantwoordelijk is voor de zwaarste zorg (en dus voor de meest kwetsbare groep kinderen en gezinnen) aanwezig is bij ons AO. Ook omdat hij helaas nog steeds niet in staat is geweest om een (heel) AO jeugdzorg bij te wonen. Ik snap dat de staatssecretaris (beide denk ik) druk is, maar toch wil ik verzoeken om een nieuwe datum te vinden waarbij beiden staatssecretarissen aanwezig zijn. Wanneer het niet op korte termijn geregeld kan worden ben ik ook bereid om uit te wijken naar een maandag of een vrijdag. Ik hoop dat mijn collega's dit verzoek kunnen steunen.
 
Kunt u dit verzoek doorgeleiden naar mijn collega's? Alvast veel dank en een fijn weekeind! 
 
Met vriendelijke groet,
 
Nine Kooiman
SP Tweede Kamerlid
Woordvoerder Jeugdzorg, Veiligheid en Justitie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om algemeen overleg Decentralisatie Jeugdzorg d.d. 10 september 2015 te verplaatsen

    Te behandelen:

    Loading data