E-mailprocedure : Verzoek amvb tbv pilot Integraal PGB en stand-van-zaken brief

De vergadering is geweest

28 augustus 2015
12:00 uur

Geachte commissieleden,
 
De leden Voortman (GroenLinks) en Bergkamp (D66) verzoeken de staatssecretaris om toezending van een amvb ten behoeve van de pilot integraal-PGB en een stand-van-zaken brief over het integraal-PGB voorafgaand aan het ao zorghervormingen van 9-9 (zie verzoek hieronder).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag 28 augustus te 12.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Erwin Sjerp
Adjunct-griffier commissie VWS
T +(31)70-3182057
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Van: Voortman L.
Verzonden: ‎26-‎8-‎2015 22:08
Aan: Teunissen Ton
CC: Bergkamp, V.; Dolfing M.
Onderwerp: Pilot integraal pgb
Dag Ton,

Mede namens Vera Bergkamp doe ik het volgende verzoek.

De pilot met het integraal pgb zou per 1 juli 2015 uitgevoerd worden maar werd uitgesteld naar 1 januari 2016. Tot op heden hebben wij echter de amvb die daarvoor nodig zou zijn niet gezien.

We willen graag het kabinet dringend verzoeken om ons zo spoedig mogelijk de amvb te sturen zodat start pilot per 1 januari 2016 mogelijk is en een stand van zaken brief over het i-pgb voorafgaand aan het ao zorghervormingen van 9-9.

Kun je dit verzoek aan de commissie voorleggen?

Bij voorbaat dank!

Groet
Linda Voortman



 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek amvb tbv pilot Integraal PGB en stand-van-zaken brief

    Te behandelen:

    Loading data