E-mailprocedure : Inventarisatie deelnemers voor ontvangst van de Italiaanse parlementaire commissie voor toezicht op inlichtingen- en veiligheidsdiensten (verplaatst naar 19 augustus 2015)

De vergadering is verplaatst

5 augustus 2015
12:00 uur
Van: Leeden van der Mark
Verzonden: woensdag 8 juli 2015 15:32
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: E-mailprocedure: Inventarisatie deelnemers voor ontvangst van de Italiaanse parlementaire commissie voor toezicht op inlichtingen- en veiligheidsdiensten
 
Geachte leden van de commissie Binnenlandse Zaken,
 
Tijdens de procedurevergadering van 18 juni 2015  is besloten om op basis van een conceptprogramma te inventariseren of er voldoende belangstelling is voor de ontvangst van de Italiaanse parlementaire commissie voor toezicht op inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Comitato parlamentare per la sicurezza della Repubblica - Copasir) in Den Haag.
 
In overleg met het Italiaanse parlement zou een gesprek met een delegatie uit de Copasir de volgende onderwerpen kunnen betreffen:
 
  • Het uitwisselen van ervaringen en praktijken tussen vergelijkbare commissies.
  • De bestaande en voorgenomen wetgeving rondom inlichtingendiensten en de grondslag van toezichthouders hierin.
  • Budgettaire controle door parlementaire commissies.
  • Actualiteiten die zowel Nederland als Italië betreffen, zoals de dreiging van terugkerende Syriëgangers.
  • Mogelijkheid en wenselijkheid van samenwerking tussen parlementaire commissies in Europa.
 
Het beste moment voor dit werkbezoek is een nader te bepalen dag in de eerste helft van oktober. Het gesprek zal plaatsvinden met behulp van een vertaling tussen Italiaans en Nederlands. Indien deze commissie een werkbezoek brengt aan Den Haag staan naast een gesprek met u waarschijnlijk ook gesprekken met de CIVD, de CTIVD en de AIVD en MIVD op het programma. Een dergelijk werkbezoek heeft deze commissie al eerder gebracht aan onder meer de parlementen in België en Duitsland.
 
Ik verzoek u uiterlijk 5 augustus te 12.00 uur kenbaar te maken (middels een reply op deze mail) of u interesse heeft deel te nemen aan het inkomende werkbezoek.
 
 
Met vriendelijke groet,

drs. M.J. (Mark) van der Leeden
Griffier
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst, commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en Bouwbegeleidingscommissie

Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182311 |
E m.vdleeden@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl