E-mailprocedure : Voorstel Neppérus (VVD) om na zomerreces een apart AO te voeren over kabinetsreactie op EU-actieplan over Europese winstbelasting

De vergadering is geweest

30 juni 2015
14:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financien
Verzonden: maandag 29 juni 2015 17:04
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-EU
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel Neppérus (VVD) om na zomerreces een apart AO te voeren over kabinetsreactie op EU-actieplan over Europese winstbelasting
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Mw. Neppérus (VVD) stelt voor om na het zomerreces een apart algemeen overleg te voeren over de (nog te ontvangen) kabinetsreactie op EU-actieplan over Europese winstbelasting (zie verder onderstaand e-mailbericht).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk morgen, dinsdag 30 juni 2015, om 14.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
---------------------------------------------------------------------------
Van: Neppérus H.
Verzonden: maandag 29 juni 2015 16:49
Aan: Berck R.F.
Onderwerp: Verzoek e-mailprocedure
 
Beste René, beste collega’s,
 
Graag wil ik d.m.v. een e-mailprocedure onderstaand punt inbrengen.
 
Op het AO Eurogroep/Ecofin Raad van a.s. donderdagochtend staat het volgende punt op de agenda: de (nog te ontvangen) kabinetsreactie op EU-actieplan over Europese winstbelasting.
Namens de VVD wil ik verzoeken dat we een apart AO na het zomerreces inplannen zodat we het EU-actieplan uitgebreider kunnen bespreken.
 
Vriendelijke groet,
 
Helma Neppérus

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Neppérus (VVD) om na zomerreces een apart AO te voeren over kabinetsreactie op EU-actieplan over Europese winstbelasting

    Te behandelen:

    Loading data