E-mailprocedure : Instemmen met voorstel voor reactie op vragen Presidium onderzoekvoorstel evaluatie Regeling grote projecten

De vergadering is geweest

30 juni 2015
14:00 uur
BESLUIT:
Verzonden: dinsdag 30 juni 2015 18:26
Aan: Commissie Rijksuitgaven; GC-Commissie-RU
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure: Reactie op vragen Presidium over onderzoekvoorstel evaluatie Regeling grote projecten
 
Aan de leden van de commissie voor de Rijksuitgaven
 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel ingestemd: PvdA en CDA. De VVD heeft een voorstel gedaan de brief op onderdelen aan te passen. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het huidige voorstel voor beantwoording van de vragen van het Presidium niet is aangenomen. Aan de commissie zal een nieuw voorstel voor de beantwoording worden gedaan.
 
E.A.J. Groen
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven

----
Van:
Commissie Rijksuitgaven
Verzonden: donderdag 25 juni 2015 18:00
Aan: GC-Commissie-RU
Onderwerp: E-mailprocedure: Reactie op vragen Presidium over onderzoekvoorstel evaluatie Regeling grote projecten
 
Geachte leden van de commissie voor de Rijksuitgaven,
 
Het Presidium heeft de commissie per brief om een reactie verzocht op vragen over het eerder door de commissie aangeboden voorstel voor evaluatie van de Regeling grote projecten. Bijgaand ontvangt u een voorstel voor beantwoording van de vragen van het Presidium (brief van het Presidium en de concept-beantwoording is bijgevoegd).
 
In de kern komt het er op neer dat het BOR de commissie adviseert om vast te houden aan de uitgangpunten die de commissie voor de evaluatie heeft geformuleerd, de vastgestelde scope en reikwijdte van de evaluatie en de onderzoeksmethodiek. En daarmee tevens aan de oorspronkelijk geraamde kosten van de evaluatie. De conceptbrief is opgenomen in bijgevoegde BOR-notitie.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk dinsdag 30 juni 2015, om 14.00 uur te laten weten of u met verzending van de commissiebrief aan het Presidium kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of de voorstellen zijn aangenomen*.
 
E.A.J. Groen
Griffier commissie voor de Rijksuitgaven
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Bijlage

Deelnemers

  • A. (Aukje) de Vries (VVD)
  • Y. Cegerek (PvdA)
  • H.A.G. Ronnes (CDA)

Agendapunten

  1. 1

    Reactie op vragen Presidium onderzoekvoorstel evaluatie Regeling grote projecten

    Te behandelen:

    Loading data