E-mailprocedure : Voorstel van de leden Hoogland (PvdA) en Visser (VVD) voor een meerjarig rapporteurschap ter verbetering van de kwaliteit van de producten uit de begrotingscyclus

De vergadering is geweest

28 mei 2015
14:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
E-mailprocedure: voorstel van de leden Hoogland (PvdA) en Visser (VVD) voor een meerjarig rapporteurschap ter verbetering van de kwaliteit van de producten uit de begrotingscyclus. Reactie uiterlijk 28 mei 2015 te 14.00 uur
 
Tijdens de procedurevergadering van uw commissie van 20 mei 2015 is op initiatief van het lid Hoogland (PvdA) gesproken over een mogelijk rapporteurschap ter verbetering van de producten uit de begrotingscyclus (begrotings- en verantwoordingsinformatie).
 
De leden Hoogland (PvdA) en Visser (VVD) stellen naar aanleiding daarvan voor om:
 
  1. Voor de periode in aanloop naar de ontwerpbegroting 2017 hen beiden te benoemen tot rapporteurs in dit kader, die
  2. Vergelijkbaar met hoe dat in de commissie OCW is opgezet (2014Z19472), stapsgewijs/per fase in de begrotingscyclus,
  3. Voorstellen doen/adviezen geven aan uw commissie voor de verbetering van de begrotings- en verantwoordingsinformatie,
  4. Te beginnen bij het maken van een analyse/advies ten behoeve van de behandeling van de Jaarverslagen over 2014.
 
Op 25 juni 2015 vindt van 17.30 - 19.30 uur het Wetgevingsoverleg Jaarverslagen Infrastructuur en Milieu plaats, met beide bewindspersonen.
 
Morgen, 28 mei 2015 te 12.00 uur kunnen de fracties inbreng leveren houdende feitelijke vragen over de Jaarverslagen en AR-rapporten.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen, 28 mei 2015 te 14.00 uur, kenbaar te maken of u kunt instemmen met 1. De benoeming van genoemde leden tot rapporteurs begrotingscyclus en 2. Hun voorstel voor hun actieplan/mandaat, via een reply op deze e-mail.
 
Zo ja, dan stellen de leden Hoogland (PvdA) en Visser (VVD) voor om ten behoeve van het genoemde WGO Jaarverslagen in hun analyse/advies voor uw commissie in ieder geval aandacht te besteden aan:
 
  1. De informatiewaarde van beleidsconclusies in het jaarverslag I&M;
  2. De informatiewaarde van toelichtingen in de jaarverslagen I&M, Infrastructuurfonds en Deltafonds;
  3. De informatiewaarde van projectinformatie in het jaarverslag Infrastructuurfonds en/of het MIRT-projectenboek;
  4. De instemming door de minister met vervolgoverleg over de kwaliteit van de begrotingen en jaarverslagen.
 
Zo ja, dan nodigen genoemde leden u van harte uit om aan te geven of u aanvullende suggesties voor hun onderzoek van de Jaarverslagen 2014 zou hebben, eveneens via een reply op deze e-mail.
Met vriendelijke groet,
Ivo Sneep
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van de leden Hoogland (PvdA) en Visser (VVD) voor een meerjarig rapporteurschap ter verbetering van de kwaliteit van de producten uit de begrotingscyclus

    Te behandelen:

    Loading data