Bijzondere procedure : Het lid Mulder (CDA) ontvangt in bijzondere procedure groene ondernemers voor een Groen spreekuur

De vergadering is geweest

3 september 2014
11:30 - 13:00 uur
Locatie: Klompézaal
Commissie: Infrastructuur en Milieu

Bijlagen

Deelnemers

  • A.H. (Agnes) Mulder (CDA)
  • E.M.A. Smaling (SP)
  • S. van Veldhoven (D66)

Agendapunten

  1. 1

    Het lid Mulder (CDA) ontvangt in het kader van de bijzondere procedure een aantal groene ondernemers voor een Groen spreekuur.

    Op de eerste dinsdag van september wordt sinds 16 jaar Duurzame Dinsdag georganiseerd. Burgers en bedrijven dienen elk jaar tal van duurzame initiatieven in die worden aangeboden aan de Tweede Kamer.
    Sinds 2009 wordt jaarlijks een ‘Groen Spreekuur georganiseerd, waarin enkele signalen uit deze duurzame initiatieven onder de aandacht worden gebracht van de politiek.
     
    Het doel van het Groene spreekuur is om met elkaar op de hoogte te zijn van kansrijke initiatieven en hun belemmeringen, waar mogelijk de signalen verder te brengen en zo de afstand tussen maatschappelijke initiatieven en de politiek te verkleinen. Het spreekuur staat open voor leden van de vaste commissies voor Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.
     
    Als coördinator van dit Groene Spreekuren nodigt het lid Muler haar collega-Kamerleden graag uit om op 3 september 11:30 - 13:00 uur deel te nemen aan het eerste Groene Spreekuur.
    Sprekers:
    Mevrouw Van Noortwijk, GreenWish – algemene inleiding
    De heer Bert van Vuuren - Natural Plastics
    De heer Ludo van Well – HVG12, Zeezilt
    Mevrouw Jente de Vries - Kromkommer
    Mevrouw Barbara Geertsema – Goede Vissers
    Achtergrondinformatie over beide onderwerpen is als bijlage opgenomen in Parlis.
     
  2. 2

    Verzoek van het lid Agnes Mulder (CDA) inzake een bijzondere procedure voor het houden van het Groene Spreekuur d.d. 3 september van 11.30 tot 13.00 uur.

    Te behandelen:

    Loading data