Vragenuur dinsdag 26 mei

Tijdens het vragenuur van dinsdag 26 mei 2015 stellen Kamerleden vragen over het boerkaverbod, motorbendes, ex-terreurverdachten, schulden en over de hulp aan Afrika.

  • Gerard Schouw (D66) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de uitlating van de minister dat er nauwelijks boetes zullen worden uitgedeeld naar aanleiding van het boerkaverbod (Nos.nl, 22 mei 2015)
  • Peter Oskam (CDA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Geen extra politie Limburg voor motorbendes’ (Nu.nl, 22 mei 2015)
  • Jeroen Recourt (PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Begeleiding nodig voor ex-terreurverdachten’ (ANP, 22 mei 2015)
  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister van Economische Zaken, bij afwezigheid van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht ‘Hulp aan Afrika om migratie te stoppen’ (Volkskrant, 26 mei 2015)

Live volgen

Het vragenuur is elke week om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website, in video en in audio.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.