Vragenuur dinsdag 24 februari

Tijdens het vragenuur van dinsdag 24 februari stellen Kamerleden vragen over digitale spionage door veiligheidsdiensten, over lagere pensioenen, over vernielingen in Rome en over ICT-uitgaven bij Veiligheid en Justitie.

  • Gerard Schouw (D66) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat bevriende veiligheidsdiensten digitaal spioneren in Nederland (Volkskrant.nl, 19 februari 2015).
  • Henk Krol (50PLUS) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht ‘Pensioen in één klap 10 procent omlaag’ (AD, 21 februari 2015).
  • Peter Oskam (CDA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de vernielingen in Rome door Nederlandse voetbalsupporters (Telegraaf.nl, 20 februari 2015).
  • Sharon Gesthuizen (SP) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de aanbestedingen gedaan door het ministerie van Veiligheid en Justitie i.v.m. onder meer het systeem Radar, de exorbitante salarissen die zijn betaald, de dubieuze rol van Boer&Croon alsook de schijn van belangenverstrengeling binnen de top van Veilgiheid en Justitie (NRC, 21 februari 2015).

Live volgen

Het vragenuur is elke week om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website, in video en in audio.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.