Vragenuur dinsdag 19 januari

Tijdens het vragenuur van dinsdag 19 januari stellen Kamerleden vragen over de leegloop bij vrijwillige brandweerkorpsen, over een consultant bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, over de toedracht van de vliegramp bij Faro en over de kosten van het deels terugdraaien van de premieverlaging van het ABP.

  • Nine Kooiman (SP) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Grote leegloop van vrijwillige brandweerkorpsen’ (Eenvandaag.nl, 18 januari 2016)
  • Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het bericht dat de minister de Kamer niet informeerde over de inhuur van een dure consultant (NRC, 16 januari 2016)
  • Jacques Monasch (PvdA) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over het bericht dat het neergestorte Martinairvliegtuig in Faro kampte met een technisch mankement en dat de archieven hierover pas in 2073 openbaar worden gemaakt (Nu.nl, 16 januari 2016)
  • Wouter Koolmees (D66) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht ‘Deels terugdraaien premieverlaging ABP kost overheid €245 mln’ (FD, 15 januari 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.