Nieuwe Griffier Tweede Kamer beëdigd

Mevrouw mr. R.G.K. (Renata) Voss is op 1 september 2015 beëdigd als Griffier van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Dit gebeurde aan het begin van de vergadering.

Renata Voss
Griffier Renata Voss naast Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg

Per 1 juli 2015 was Renata Voss opvolgend Griffier. De Tweede Kamer stemde in haar vergadering van donderdag 30 april 2015 in met de benoeming van Renata Voss tot opvolgend Griffier per 1 juli 2015 en Griffier per 1 september 2015.

Renata Voss was werkzaam in het College van Bestuur van het ROC Albeda College. Daarvoor was zij onder andere hoofdinspecteur bij de Onderwijsinspectie van 2004 tot 2009; vanaf 1989 was zij werkzaam bij het ministerie van OCW, onder andere als directeur Wetgeving en Juridische Zaken en als directeur van de projectdirectie Rekenschap.

Wat doet de Griffier?

Lees meer over de taken van de Griffier.

Griffier Renata Voss legt de eed af
Griffier Renata Voss legt dinsdag 1 september de eed af in de Tweede Kamer

Griffier Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden

De voorganger van Renata Voss, Jacqueline Biesheuvel-Vermeijden, nam dinsdag 30 juni afscheid van de Kamer. Ze gaat per 1 september 2015 met pensioen. Bij haar afscheid in de plenaire zaal van de Tweede Kamer kreeg ze een koninklijke onderscheiding uit handen van Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. Ze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.