Stemmingen over begrotingen op donderdag 27 november

De afgelopen twee maanden heeft de Tweede Kamer de begrotingen voor 2015 behandeld. Op donderdag 27 november heeft de Kamer gestemd over de begrotingen. Zij kwamen als wetsvoorstel in stemming. Ook is er gestemd over de amendementen die de Kamerleden hebben ingediend.

Na de algemene financiële beschouwingen op 24 en 25 september zijn één voor één de begrotingen van de verschillende ministeries aan de orde gekomen. De aftrap van de begrotingsbehandelingen was op 1 oktober, met de begroting van het onderdeel Koninkrijksrelaties. Tijdens de begrotingsbehandelingen gaven de fractiewoordvoerders in de Tweede Kamer hun visie op het betreffende beleidsterrein. Zij gingen hierover met elkaar en de verantwoordelijke ministers en staatssecretarissen in debat. Kamerleden hebben verschillende amendementen ingediend. Daarmee proberen ze de begrotingen te wijzigen.

Stemmingen aan het einde van de vergadering

Op donderdag 27 november heeft de Tweede Kamer aan het einde van de vergadering gestemd over alle begrotingswetsvoorstellen en -amendementen. Aangenomen amendementen leiden direct tot het aanpassen van de begroting. Vervolgens gaat de Eerste Kamer de begrotingswetsvoorstellen bespreken.

Over de meeste moties is al gestemd

Tijdens de begrotingsbehandelingen hebben veel Kamerleden ook moties ingediend, oproepen aan de regering om actie te ondernemen. Over de meeste moties was al gestemd. Alleen de moties die de afgelopen week waren ingediend, kwamen donderdag nog in stemming. Het gaat om de moties over de begrotingen van Veiligheid en Justitie en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook is er gestemd worden over de moties die zijn ingediend tijdens het wetgevingsoverleg over Energie en het notaoverleg over het  Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Stemmingsuitslagen kunt u na afloop via deze pagina raadplegen.