Stemming over moties bij ICT-rapport op dinsdag 16 december

Op dinsdag 16 december stemt de Tweede Kamer over de moties die zijn ingediend bij het debat over het ICT-rapport. De stemmingen zijn tussen 15.00 en 16.00 uur in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Woensdag 10 en donderdag 11 december heeft de Tweede Kamer gedebatteerd over het eindrapport van de tijdelijke commissie ICT. In de tweede termijn hebben Kamerleden vier moties ingediend.

Twee moties zijn aangenomen

  • In de motie-Van der Linde c.s. (33326, nr.8) krijgt de regering het verzoek om een reactie te geven op het eindrapport. In deze reactie zou de verantwoordelijke bewindspersoon (minister Blok van Wonen en Rijksdienst) moeten aangeven "hoe de 34 aanbevelingen van de commissie kunnen worden geoperationaliseerd, uitgevoerd en gemonitord."

  • De motie-Oosenbrug/Van der Linde (33326, nr. 10) gaat over de inkoopvoorwaarden rond ICT-projecten.

De stemverhouding bij deze moties is binnenkort beschikbaar.

Over twee moties wordt niet gestemd

Tijdens het debat met de tijdelijke commissie ICT zijn nog twee moties ingediend. Over deze motie is dinsdag 16 december niet gestemd.

  • De motie-Van der Linde (33326, nr. 9) is door Kamerlid Roald van der Linde zelf ingetrokken, nog tijdens het debat op donderdag 11 december. Deze motie ging over de adviserende rol van het Bureau ICT-toetsing (BIT) bij moties, amendementen en initiatiefwetsvoorstellen. In het verslag van de vergadering kunt u lezen waarom de motie is aangehouden.
  • De motie-Geurts/Keijzer (33326, nr. 11) is aangehouden. Dit betekent dat deze motie eventueel later nog in stemming kan worden gebracht.