Petities op maandag 23 en dinsdag 24 november

In de laatste week van november 2015 krijgt de Tweede Kamer drie petities, over de verbreding van de A2, het geweld in de Palestijnse gebieden en de kwaliteit van de rechtspraak in Nederland

Dinsdag 24 november 13.30 - 13.45

Toenemend geweld in bezette Palestijnse gebieden

Het Palestijnse Huis overhandigt een petitie aan de vaste commissie van Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. Ze protesteren daarmee tegen het Israƫlische geweld in de bezette Palestijnse gebieden.

Toegankelijkheid en kwaliteit van de rechtspraak in Nederland

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak drukt in een petitie haar zorg uit over de toekomstige toegankelijkheid tot en daarmee de kwaliteit van de rechtspraak in Nederland. Deze week debatteert de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie over 2016.

Maandag 23 november, 10.30 - 11.00 uur

Verbreding A2

De commissie voor Infrastructuur en Milieu heeft een petitie met meer dan 10.000 handtekeningen gekregen van burgers die een verbreding willen van de A2 tussen knooppunt Leenderheide en knooppunt Het Vonderen. Op het wegvak tussen Weert en Eindhoven staan daar dagelijks files. De indieners van de petitie hebben voor maandag 23 november gekozen omdat op deze dag de commissie voor Infrastructuur en Milieu praat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.