Petitie over spellingcontrole voor scholieren met dyslexie

Op woensdag 10 februari om 13.15 uur krijgt de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een petitie van de Landelijke Oudervereniging Balans, het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Deze organisaties vinden dat scholieren met dyslexie bij een examen gebruik moeten kunnen blijven maken van de spellingcontrole. Het College voor Toetsen en Examens heeft in oktober besloten dat dyslectische kinderen deze spellingcontrole niet meer mogen gebruiken.

De organisaties stellen dat veel kinderen met dyslexie niet slagen voor hun eindexamen of een lager resultaat behalen als de maatregel doorgaat. Bovendien zou het uitschakelen van de spellingsfunctie leiden tot grotere faalangst bij dyslectische kinderen en extra stress.

Petities op dinsdag 9 februari

Op dinsdagmiddag 9 februari werden vier petities aangeboden in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage:

13.00-13.15 uur: petitie over de arbeidsongeschiktheidsverzekering van bouwzelfstandigen

Zelfstandigen in de bouwsector zijn bezorgd over hun arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarom presenteert belangenbehartiger Zelfstandigen Bouw dinsdag 9 februari een zwartboek aan de leden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

13.15-13.30 uur: petitie PAX

PAX deelt 'belegeringssoep' uit, ofwel soep gemaakt van gras. Hiermee wil de organisatie wijzen op de urgentie van het doorbreken van de belegeringen, waar meer dan een miljoen Syriers slachtoffer van zijn.

13.30-13.45 uur: petitie over de verbetering van de arbeidsmarktpositie van transgenders;

Het Centrum voor Arbeidsverhoudingen en het Transgender Netwerk Nederland brengen de arbeidsmarktpositie van transgenders onder de aandacht bij de leden van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

13.45-14.00 uur: petitie over de dreigende sluiting van het doveninternaat Haren.

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangt een pleidooi om de sluiting van doveninternaat Guyot Kentalis in het Groningse Haren te voorkomen.

Petities in de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.