Petities op dinsdag 31 maart

Op dinsdag 31 maart 2015 krijgt de Tweede Kamer drie petities, over pensioenen, misstanden in de ziekenhuiszorg en het gebied Engbertsdijksvenen.

"Flexibel omgaan met pensioen"

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid krijgt om 13.30 uur van vertegenwoordigers van onder andere de Raad Nederlandse Detailhandel en de Algemene Bond Uitzendondernemingen een petitie over de pensioenen van schoonmakers, horecapersoneel en van werknemers in de detailhandel en de uitzendbranche. De petitie bestaat uit de aanbieding van het onderzoek "Flexibel omgaan met pensioen". Het is een inventarisatie van argumenten voor en tegen alternatieven voor vermogensopbouw door werknemers in de bovengenoemde branches.

"Dokter, luister nou!"

Arie van Wijhe schreef een semi-autobiografisch boek over verkeerde diagnoses, een onnodige en mislukte operatie en vooral over heel veel miscommunicatie in het fictieve ziekenhuis ‘Gooiland'. Hij presenteert het boek om 13.30 uur aan de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Platform Engbertsdijksvenen

Op woensdag 1 april 2015 spreekt de commissie voor Economische Zaken over het Programma Aanpak Stikstof. Het Platform Engbertsdijksvenen vraagt om 13.45 uur de aandacht van de commissie voor het gebied Engbertsdijksvenen. In de plannen die voortvloeien uit het PAS staat dat 500 hectare landbouwgrond vernat moet worden, om het waterpeil in het natuurgebied omhoog te krijgen en het veen weer te laten groeien. Het Platform verzet zich tegen deze plannen.