Petities op dinsdag 24 februari

De Tweede Kamer krijgt op dinsdag 24 februari 2015 twee petities. Beide zijn voor de Kamerleden van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In de ene petitie wordt aandacht gevraagd voor onderwijs over mensenrechten, in de andere voor onderwijs in de moedertaal.

13.30 tot 13.45 uur

De stichting Youth for Human Rights Nederland heeft een petitie voor de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De stichting doet daarmee de oproep om meer aandacht te besteden aan mensenrechteneducatie in het onderwijs.

13.45 tot 14.00 uur

De Turkse Arbeidersvereniging Nederland vraagt aandacht voor onderwijs in de moedertaal. Met een handtekeningenactie heeft de vereniging 52000 handtekeningen verzameld. De vereniging vindt het belangrijk dat kinderen die niet het Naderlands ald moedertaal hebben, onderwijs krijgen in hun eigen moedertaal. Ook de petitie van deze organisatie is voor de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.