Petities 19 januari: kustbebouwing en sigarettenpakjes

Op dinsdag 19 januari 2016 krijgt de Tweede Kamer twee petities, van Natuurmonumenten en KWF Kankerbestrijding. Natuurmonumenten vreest dat bebouwing van de Nederlandse kust ten koste gaat van de natuur en het kustlandschap. KWF Kankerbestrijding wil afschrikwekkende tabaksverpakkingen. Daarop staan geen logo's en verleidelijke plaatjes of teksten, maar wel fotowaarschuwingen.

Beide petities worden aangeboden om 13.30 uur in de Statenpassage van de Tweede Kamer. De petitie van KWF Kankerbestrijding is voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De petitie van Natuurmonumenten is voor de commissie voor Infrastructuur en Milieu. Deze commissie debatteert op donderdag 21 januari met minister Schultz van Infrastructuur en Milieu over de Omgevingswet. Daarbij zal het onderwerp kustbebouwing naar verwachting ook aan bod komen.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.