Verhoorschema Fyra 12 juni

In de vierde verhoorweek staat de periode van 2011 tot en met 2014 centraal. In die periode startte de dienstregeling met de Fyra en werd deze definitief beëindigd.

De parlementaire enquêtecommissie Fyra is op maandag 18 mei 2015 begonnen met openbare verhoren. De verhoren duren naar verwachting vier weken.

Vrijdag 12 juni

  • 9.30 uur: Dhr. E. (Engelhardt) Robbe, CEO NS vanaf 2015 (tijdelijk), CFO en directielid NS vanaf 2010 (in plaats van Dhr. T. (Timo) Huges, president-directeur NS van 2013 tot en met 2015).
  • 12.00 uur: Mw. W. (Wilma) Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu vanaf 2012.

Programma week 24

Bekijk het gewijzigde programma voor week 24 of download dit programma (pdf).

Volg live

Volg de openbare verhoren live via de videostream of audiostream.

Terugkijken

De openbare verhoren zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Tweede Kamer.

Onderzoek

De commissie onderzoekt wat er misging bij de hogesnelheidstrein Fyra. Vrij snel na de ingebruikname van de eerste trein in 2012 ontstonden er technische problemen. Treinen vielen uit of hadden veel vertraging. De parlementaire enquêtecommissie Fyra onderzoekt hoe de treinen zijn aanbesteed en hoe de keuze voor de bouwer AnsaldoBreda is gemaakt. Verder wil de commissie onder andere weten wat de rol was van de verschillende partijen bij de toelating van de treinen op het spoor, hoe zij die rol hebben ingevuld en hoe het besluit om de treinen uit dienst te halen tot stand is gekomen.