Kamervoorzitters bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk

Zes eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden hebben ze tijdens het herfstreces bezocht, de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Ankie Broekers-Knol en Anouchka van Miltenburg. Het doel van het bezoek was het beter leren kennen van de zes eilanden. Het was de eerste keer dat de Voorzitters het Caribisch deel van het Koninkrijk samen bezoeken.

Van zondag 19 oktober tot dinsdag 21 oktober hebben de Voorzitters een bezoek gebracht aan Saba en Sint Eustatius. Dinsdagochtend zijn ze doorgevlogen naar Sint Maarten, en woensdag 22 oktober stond Curaçao op het programma. Donderdag 23 oktober waren de Voorzitters op Bonaire. Zij sloten het werkbezoek op vrijdag 25 oktober af op Aruba.

 

"Ontzettend waardevol"

“Mensen hebben mij gezegd dat je anders terugkomt als je naar het Caribisch deel van het Koninkrijk reist”, reflecteerde de Voorzitter van de Eerste Kamer op de eerste paar dagen van het werkbezoek. “En dat is ook zo.” Van Miltenburg voegde eraan toe dat je veel over plekken kunt horen en lezen, maar dat het anders is als je het zelf ervaart. “Natuurlijk ken ik de plaatjes en weet ik wat hier leeft, maar nu vóel ik het ook echt. We zijn pas op de helft, maar deze reis is nu al ontzettend waardevol.”



Het programma bestaat behalve uit officiële ontvangsten ook uit (gesprekken tijdens) verschillende werkbezoeken, onder andere aan een school en ziekenhuis.

Het bezoek werd reeds aangekondigd tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg, dat in juni 2014 in Den Haag plaatsvond.

Volg de Voorzitters

Voorzitters op Curaçao
Willemstad, Curaçao. Van links naar rechts: Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, Statenvoorzitter Mike Franco, Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en voorzitter van het parlement van Aruba, Marisol Lopez-Tromp.

Op de persoonlijke pagina van Voorzitter Anouchka van Miltenburg lees je meer over het bezoek aan het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Op Twitter vind je nog meer foto's en updates.