Museumnacht in de Tweede Kamer op zaterdag 29 oktober

Op zaterdag 29 oktober 2016 is de jaarlijkse Museumnacht in Den Haag. Bewonder het audiovisuele kunstwerk in de hal van het Kamergebouw, test je kennis over democraten en dictators bij ProDemos en neem een kijkje in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Kunst en politiek

Installatie voor museumnacht
Installatie plplpl.pl van kunstenaar Matthias Oostrik

Ken je de Tweede Kamer alleen van tv? Kom het gebouw dan eens in het echt bekijken! Speciaal voor de Museumnacht zetten we een modern kunstwerk neer in de Statenpassage (de centrale hal van de Tweede Kamer).

Weet jij veel van politiek? Test je kennis op het Democraten en Dictators Elektrospel bord van ProDemos (huis voor democratie en rechtstaat). Ga vooral ook even op de publieke tribune zitten en zie het werkterrein van onze volksvertegenwoordigers.

Speciaal voor Museumnacht Den Haag heeft kunstenaar Matthias Oostrik (1980) in de Statenpassage  een audiovisueel kunstwerk geïnstalleerd: ‘plplpl.pl’. In zijn werk kun je jezelf terugzien op verschillende beeldschermen. Maar plplpl.pl is slimmer dan dat. Hij onthoudt alle bezoekers die ooit voor zijn camera zijn verschenen en vergelijkt hun gedrag met dat van jou. Vertoon jij in zijn ogen afwijkend gedrag? Daag het interactieve kunstwerk uit en kom zo veel mogelijk in beeld!

Praktische informatie

Tijdens Museumnacht openen bijna veertig culturele instellingen in Den Haag de deuren.

  • Wanneer? 29 oktober 2016, 20:00 – 00.30 uur
  • Waar? Tweede Kamer der Staten-Generaal, Lange Poten 4
  • Toegang: Dit evenement is onderdeel van Museumnacht. De prijs is in het ticket inbegrepen. Koop je tickets online.