De Tweede Kamer heeft een nieuw bordspel

De Tweede Kamer heeft sinds woensdag 3 september een eigen bordspel, een kruising tussen ganzenbord en Triviant. Het spel heet ‘Hart van de democratie' en is te koop in het winkeltje van de Tweede Kamer.

Bordspel Tweede Kamer
(C) Hans Kouwenhoven

Het einddoel van het spel ‘Hart van de democratie’ is om de plenaire zaal te bereiken. Maar voor het zover is, moet je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren die te maken hebben met de Tweede Kamer. Soms win je zetels en mag je een paar stappen vooruitzetten. Maar soms valt het tegen. Je slaat bijvoorbeeld een beurt over tijdens het reces. En als de verkiezingsuitslag beroerd is, moet je zelfs terug naar de start. Je kunt het spel op meerdere niveaus spelen. Dit maakt het spel geschikt voor kenners én niet-kenners van het Kamerwerk.

Competitie

Op woensdag 3 september werd het bordspel gelanceerd met een spannende competitie in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage. Scholieren, medewerkers en bezoekers gingen in gezelschappen van maximaal zes personen de strijd met elkaar aan. Het spel is een initiatief van Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. Bij het startschot van de competitie zij ze: "Iedereen die het bordspel speelt, zal méér weten van ons nationale parlement dan daarvoor.”

Waar te koop?

De Voorzitter speelt het Tweede Kamer bordspel

Het bordspel is voor €28,50 te koop in het winkeltje van de Tweede Kamer. Dit winkeltje bevindt zich onder de grote roltrap in de Statenpassage van de Tweede Kamer.