Kamervoorzitter en commissievoorzitters op werkbezoek in havengebied Rotterdam

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft op vrijdag 22 augustus een werkbezoek gebracht aan het haven- en industriegebied van Rotterdam. Zij ging op pad met de voorzitter van de commissies voor Economische Zaken, Mariëtte Hamer (PvdA), en de voorzitter van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Brigitte van der Burg (VVD).

De delegatie in een graansilo

Foto: Roy Borghouts Fotografie

Het bezoek begon bij Deltalinqs, de belangenbehartiger van logistieke en industriële bedrijven in de Rotterdamse haven. Vervolgens vertrok het gezelschap naar de RDM Campus, waar (technische) onderwijsinstellingen, kenniscentra en bedrijven samenwerken aan duurzame innovaties. De delegatie kreeg ook een rondleiding over het terrein van European Bulk Services, een middelgrote terminaloperator die zich bezighoudt met het laden, lossen, op- en overslaan van onder andere kolen, industriële materialen en biomassaproducten.

Positief

Kamervoorzitter Van Miltenburg is positief over het werkbezoek. "Het is altijd goed om het veld in te gaan en zelf te zien en te ervaren waar we in de Kamer over praten. En wat indrukwekkend is het hier! De omvang van het gebied, de kranen, de heftrucks. Als je hier rondloopt, vóel je echt wat de betekenis van de Rotterdamse haven voor Nederland is."

Lees meer

Op de persoonlijke pagina van Voorzitter Anouchka van Miltenburg leest u een uitgebreid verslag van het werkbezoek.