Vergaderapp voor Tweede Kamer

Met de vergaderapp van de Tweede Kamer zijn de agenda en bijbehorende stukken van de Tweede Kamer volledig toegankelijk. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft de vergaderapp in maart 2014 gepresenteerd.

Nu ook Debat Direct

Behalve de vergaderapp is sinds dinsdag 17 mei 2016 de app Debat Direct beschikbaar. Met Debat Direct kun je met één druk op de knop de vergaderingen in de Tweede Kamer live kijken op je smartphone, tablet of computer.

Debat Direct brengt Kamerdebatten inzichtelijk in beeld. Je volgt plenaire vergaderingen of commissievergaderingen live, mét aanvullende informatie. Bijvoorbeeld de naam van de spreker en de aanwezige bewindspersoon. Ook komen de stemmingsuitslagen in beeld. Een veelzijdige app dus, die past bij het doel van de Kamer om haar werk inzichtelijk te maken.

Je kunt Debat Direct nu downloaden voor apparaten met iOS (zoeken op Debat Direct), Android en Windows.

 

Vergaderapp

Vergaderapp met Voorzitter Van Miltenburg

De vergaderapp is gemaakt voor de iPad en geeft toegang tot de agenda en bijbehorende stukken van de Tweede Kamer. Het gaat om alle openbare stukken van plenaire en commissievergaderingen. "Deze vergaderapp is een volgende stap in de richting van een toegankelijk, transparant en bovenal eigentijds parlement", aldus de Kamervoorzitter.

App in iTunes Store

De app is gratis te downloaden in de iTunes Store, onder de naam Tweede Kamer vergaderagenda. Het is de bedoeling dat de app in de toekomst ook te gebruiken is op Android- en Windowsablets. Daarnaast wordt in 2014 gekeken naar de eventuele toevoeging van nieuwe functionaliteiten.

Website

De agenda en bijbehorende Kamerstukken zijn ook beschikbaar via deze Tweede Kamerwebsite, via de menu's bovenaan deze pagina.