Kamervoorzitter bezocht provincie Flevoland

Op donderdag 27 augustus 2015 bracht de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, een werkbezoek aan Nederlands’ jongste provincie: Flevoland. Tijdens het werkbezoek werd de Voorzitter begeleid door de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek.

In de ochtend bezocht Van Miltenburg de gemeente Noordoostpolder en maakte zij kennis met het voormalige eiland Schokland, dat sinds 1995 werelderfgoed is. Na de lunch stond een bezoek op het programma aan het familiebedrijf Zuidberg Frontline Systems BV, marktleider op het gebied van fronthefsystemen voor tractoren. De Voorzitter sprak daar met de grondleggers en werknemers. Ook kreeg ze een rondleiding door de fabriek.

Bataviahaven

Van Miltenburg reisde vervolgens naar Urk om aan boord te gaan voor een vaartocht naar Bataviahaven in Lelystad. Daar werd zij bijgepraat over de plannen van Erfgoedpark Batavialand, een samenwerking van Museum Nieuw Land, de Bataviawerf en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarna kreeg zij een rondleiding op de Bataviawerf. De werf heeft zich ontwikkeld tot centrum voor historische scheepsbouw, en is opgezet als leer- en werkervaringsproject. Na een rondleiding langs onder meer de Batavia, een reconstructie van het VOC-schip uit 1628, sprak de Voorzitter met deelnemers aan het werkervaringstraject over hun ervaringen op de werf.

Werkbezoeken Voorzitter

Het bezoek aan de provincie Flevoland is onderdeel van een breder programma van Van Miltenburg. Als Kamervoorzitter brengt zij een werkbezoek aan alle provincies in Nederland.

De Voorzitter op Twitter