Hoge vertegenwoordiger EU Federica Mogherini te gast in Tweede Kamer

Op donderdag 16 april 2015 was Federica Mogherini te gast in de Kamer. Mogherini is de Hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie. Vanaf 13.00 uur voerde ze een gesprek met verschillende Kamerleden.

Federica Mogherini werd om 12.30 uur welkom geheten door Ankie Broekers-Knol (Voorzitter Eerste Kamer) en Angelien Eijsink (voorzitter commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer). In de Stadhouderskamer wisselden zij met elkaar van gedachten over onder meer de veiligheidssituatie binnen Europa, het Nederlandse EU-voorzitterschap in de eerste helft van 2016 en de onderlinge samenwerking tussen de Europese Commissie en de nationale parlementen.

Openbaar gesprek van 13.00 tot 14.00 uur

De Hoge Vertegenwoordiger had daarna een gedachtewisseling met Kamerleden van de vaste commissies voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Europese Zaken. Tijdens dit gesprek gaat het onder andere over het vredesproces in het Midden-Oosten, het conflict tussen Israƫl en Palestina, de relatie tussen de Europese Unie en Rusland en het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid van de Europese Unie.