Gasdebat Groningen

Dinsdag 3 maart 2015 debatteerde de Tweede Kamer met minister Kamp van Economische Zaken over gaswinning en aardbevingen in Groningen.

Aanleiding voor het debat is het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over aardbevingsrisico's in Groningen. Hierin staat dat het Rijk en de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) tientallen jaren keken naar de opbrengsten van het gas, maar geen oog hadden voor de risico's ervan.

Minister Kamp heeft toegezegd dat hij eind maart met een officiële reactie komt op dit rapport. Op verzoek van verschillende fracties in de Kamer is woensdag 25 februari tijdens de regeling van werkzaamheden besloten om de reactie van de minister niet af te wachten en het debat nu al te voeren.

Verslag

Het woordelijke verslag van de vergadering is terug te lezen via deze website. Na een tot twee dagen zijn de beelden van het debat terug te zien via Debat Gemist.

Lees ook het kort webverslag: Aanbevelingen aardbevingsrapport overgenomen.

Debat op 12 februari

Ook op donderdag 12 februari debatteerde de Tweede Kamer met minister Kamp (Economische Zaken) over de toekomst van de gaswinning in Groningen.

Een woordelijk verslag van dit debat is beschikbaar op deze website.

Zie ook het korte webverslag: Oppositie wil verdere beperking gaswinning Groningen

Sprekerslijst