Extra geld naar veiligheidsdiensten: rondetafelgesprek met deskundigen

Op donderdag 26 maart 2015 van 15.00 tot 19.30 uur organiseerde de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over extra investeringen in de veiligheidsdiensten.

Voor het rondetafelgesprek waren vertegenwoordigers van verschillende veiligheidsdiensten en overheden uitgenodigd, zoals de Koninklijke Marechaussee, de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie, de AIVD, de MIVD, en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Bekijk het hele programma met alle sprekers.

€128,8 miljoen extra

De deskundigen spraken op uitnodiging van de Tweede Kamer over de plannen van het kabinet om €128,8 miljoen extra te investeren om terrorisme en de jihadistische dreiging langdurig tegen te kunnen gaan. Lees de brief aan de Tweede Kamer met deze plannen. De samenwerking tussen de veiligheidsdiensten wordt de veiligheidsketen genoemd.

Rondetafelgesprekken

Regelmatig organiseren Kamercommissies rondetafelgesprekken over onderwerpen die op hun terrein liggen. Zo krijgen Kamerleden in een kort tijdsbestek van verschillende kanten informatie en adviezen over de wetsvoorstellen van het kabinet. Bijkomend voordeel is dat de deskundigen niet met alle Kamerleden afzonderlijk een gesprek hoeven te voeren. Over de investeringen in de veiligheidsketen debatteerde de Tweede Kamer ook al op woensdag 11 februari 2015: Twijfels over capaciteit veiligheidsketen.