Drie petities voor de Tweede Kamer op dinsdag 9 december

Op dinsdag 9 december komen drie organisaties met een petitie naar de Kamer. Deze gaan over vrijheid van denken, misstanden in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en het kinderprotocol. Bij alle drie petities is de aanbieding gepland om 13.30 uur, in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

13.30 tot 13.45 uur

Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond heeft een petitie voor de commissie voor Buitenlandse Zaken. Deze petitie heeft de vorm van het rapport ‘Freedom of Thought’, dat op dinsdag 9 december uitkomt. Het is de derde keer dat humanisten wereldwijd (verenigd in de International Humanist and Ethical Union) dit rapport presenteren. In het rapport staat hoe het met de positie van ongelovigen in de wereld is. Vorig jaar stond in twaalf landen doodstraf op het uiten van ongeloof.

Misstanden in de zorg voor verstandelijk gehandicapten

De Stichting Klokkenluiders Verstandelijk Gehandicapten Zorg komt naar de Tweede Kamer met een petitie voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze petitie heeft de vorm van een zwartboek over misstanden in de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Kinderprotocol

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap krijgt een petitie van de stichting Kinderrechten Nu. De stichting wil het Kinderprotocol Meldcode opnemen in de Wet Meldcode. Dit protocol luidt: “zoek net zo lang tot je een volwassene gevonden hebt die je vertrouwt, die naar je luistert en die je helpt (anderen te helpen)”. Op deze manier weten kinderen wat zij moeten doen als zij merken dat het niet goed gaat met een klasgenoot of vriendinnetje. Lees meer op de website van kinderrechtenNU.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.