Drie petities voor de Tweede Kamer op dinsdag 16 december

Op dinsdag 16 december komen drie organisaties met een petitie naar de Kamer. Deze gaan over verkeerde beeldvorming over landbouw in het onderwijs, over precarioheffing bij waterbedrijven en over de nieuwe Omgevingswet. Alle drie petities zijn in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

13.30 tot 13.45 uur: Zwartboek onderwijs over landbouw

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) heeft een zwartboek voor commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In dit zwartboek staan de meldingen die de NVV de afgelopen tijd heeft ontvangen. De meldingen gaan over het onderwijs. In de ogen van de NVV geven scholen vaak foute, valse, misleidende, gekleurde en/of niet-objectieve informatie over de landbouw.

13.30 tot 13.45 uur:  einde aan precarioheffing waterbedrijven

De Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin) komt met een petitie voor de Binnenlandse Zaken naar de Kamer. Vewin wil dat de Kamerleden de minister bewegen om een einde te maken aan het vooruitschuiven van de precarioproblematiek. De Vewin wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de precarioheffing op waterleidingen.

13.45 tot 14.00 uur: congresbundel Dag van de Omgevingswet

De Vereniging van Milieuprofessionals (VVM) wil een congresbundel aanbieden over de Dag van de Omgevingswet 2014. De bundel is een weergave van het congres, dat op 2 oktober 2014 werd gehouden. De nieuwe Omgevingswet ligt op dit moment bij de Tweede Kamer. De congresbundel wordt aangeboden aan de commissie voor Infrastructuur en Milieu.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.