Debat over Wet werk en zekerheid

Hoe werkt de Wet werk en zekerheid in de praktijk? De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid debatteerde woensdag 9 maart 2016 met minister Asscher over de Wet werk en zekerheid (Wwz). Eerder inventariseerde de commissie bij mensen en professionals praktijkervaringen en feitelijke gegevens over de Wwz. Op woensdag 2 maart 2016 was er een rondetafelgesprek met diverse deskundigen over de Wwz.

Hervormingen

Door de invoering van de Wwz per 1 juli 2015 is een aantal hervormingen op de arbeidsmarkt doorgevoerd. Deze hervormingen hebben onder meer invloed op de ontslagprocedure, de rechtspositie van flexwerkers en de duur van de WW-uitkering. De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid is benieuwd naar de uitwerking van de Wwz. Hiervoor invetariseerde zij bij mensen en professionals praktijkervaringen en feitelijke gegevens over de Wwz.

Agenda en verslag

De informatie die de Kamerleden over de uitwerking van de Wwz vergaarden, betrokken zij bij een debat op woensdag 9 maart 2016 met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zodra het verslag van deze vergadering klaar is, kunt u dit via deze link lezen.

Rondetafelgesprek

Op woensdag 2 maart van 9.30 tot 12.30 uur hield de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid een rondetafelgesprek met deskundigen over de Wwz.