Debat over klimaatvonnis Urgenda

De rechter oordeelde in juni dat de Staat meer moet doen om de CO2-uitstoot te verminderen. Donderdag 24 september om 10.15 uur debatteert de Tweede Kamer in de plenaire zaal met minister Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu over de gevolgen van de rechtszaak, die duurzaamheidsorganisatie Urgenda had aangespannen.

Urgenda wist de rechtbank in Den Haag ervan te overtuigen dat Nederland onvoldoende werk maakt van het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. De uitstoot van bijvoorbeeld CO2 draagt bij aan klimaatverandering. Het kabinet zou moeten inzetten op een reductie van 25% in plaats van 17% in 2020. Het kabinet wil nadenken over extra maatregelen. Ook heeft het kabinet hoger beroep aangetekend tegen het vonnis.



De commissie voor Infrastructuur en Milieu hield donderdag 10 september een rondetafelgesprek met deskundigen en wetenschappers over de uitspraak van de rechter over het Nederlandse klimaatbeleid.

Live volgen

Het debat over het hoger beroep van het kabinet tegen het klimaatvonnis van de Haagse rechtbank begint donderdag 24 september 2015 om 10.15 uur. Het debat is in de plenaire zaal van de Tweede Kamer en is live te volgen via deze website.