Commissie SZW neemt rapport over robotisering in ontvangst

De vaste Tweede Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 16 juni 2015 het onderzoeksrapport 'Werken aan de robotsamenleving: visies en inzichten uit de wetenschap over de relatie technologie en werkgelegenheid' van het Rathenau Instituut in ontvangst genomen.

robotisering rapport Rathenau

Technologie en werkgelegenheid

In het voorwoord schrijft commissievoorzitter Brigitte van de Burg: "Het rapport geeft een gedeeld startbeeld op basis waarvan ieder vanuit zijn of haar maatschappijbeeld en politieke visie de mogelijkheden en risico’s kan afwegen die technologische ontwikkelingen nu en in de toekomst kunnen opleveren voor de werkgelegenheid en de economische groei. Verandering is onvermijdelijk en zal elk van ons raken, of we dat nu willen of niet. Hoe we omgaan met verandering zal de mate van werkgelegenheid en welvaart van ons land in de toekomst bepalen."

Commissiepagina

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt zich de komende tijd intensief bezig met het onderwerp robotisering. Op de speciale commissiepagina leest u hier meer over.