Commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bracht werkbezoek aan Rwanda en Uganda

Een delegatie uit de commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bracht van 15 tot en met 23 augustus 2015 een werkbezoek aan Rwanda en Uganda.

Tijdens dit werkbezoek wilde de delegatie zich ter plekke laten informeren over de politieke en economische situatie, de regionale conflictproblematiek, het lokale ondernemings- en investeringsklimaat, de projecten op het gebied van hulp en handel die door Nederland worden gesteund en de mogelijkheden om de handelsbetrekkingen met beide landen te versterken. 

Programma

In de hoofdsteden Kigali en Kampala voerde de delegatie gesprekken met  politici en vertegenwoordigers van internationale organisaties en ngo’s. Buiten de beide hoofdsteden bezochten de commissieleden door Nederland gesteunde projecten op het gebied van hulp en handel. Daarnaast ontmoetten de parlementariërs lokale ondernemers en bekeken ze lokale, pas opgerichte ondernemingen.

In Rwanda stond ook een bezoek aan het vluchtelingenkamp Mahama op het programma. Dit is een toevluchtsoord voor vluchtelingen uit buurland Burundi.

De delegatie bestond uit de volgende leden:

-       Raymond de Roon (delegatieleider, PVV)

-       Jan Vos (PvdA)

-       Attje Kuiken (PvdA)

-       Sharon Gesthuizen (SP)

-       Agnes Mulder (CDA)

-       Sjoerd Sjoerdsma (D66)

-       Joël Voordewind (ChristenUnie)