Britse buitenlandminister spreekt over hervorming Europese Unie

Donderdag 13 november was de Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond te gast bij de Tweede Kamer. Hij sprak met de commissie voor Europese Zaken over onder andere de hervorming van de Europese Unie.

Minister Hammond maakt een tour langs Europese regeringshoofdsteden. Tijdens deze ‘European Reform Tour’ doet hij ook Den Haag aan. Hij heeft hier onder andere een kennismakingsgesprek met zijn nieuwe collega, minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Ook spreekt Hammond met de directeur-generaal van de OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens. Het hoofdkantoor van de OPCW staat in Den Haag.

Tijdens het gesprek maakte Hammond duidelijk wat de Britse prioriteiten zijn bij de hervorming van de Europese Unie. Leden van de Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken hebben met hem gesproken over de democratische legitimiteit, de rol van nationale parlementen en de subsidiariteit in Europa (wie doet wat?).

De conservatief Philip Hammond volgde half juli William Hague op. Hiervoor was hij minister van Defensie, Transport en sinds 1997 lid van het Lagerhuis.

Volg de commissie voor Europese Zaken

Tweede Kamer op Twitter

Blijf op de hoogte van de commissie voor Europese Zaken via Twitter. Of meld je aan voor de EU-nieuwsbrief.