Arie Slob (ChristenUnie) geridderd bij afscheid

Bij zijn afscheid als Kamerlid is Arie Slob benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij was sinds 2001 Kamerlid, korte tijd voor de fractie RPF/GPV en na de fusie van die partijen voor de ChristenUnie-fractie. Vanaf 2007 was hij fractievoorzitter voor de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Arie Slob
Arie Slob (ChristenUnie) is bij zijn vertrek als Kamerlid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voorzitter Anouchka van Miltenburg speldt hem hier het bijbehorende lintje op.

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg speldde de versierselen op. In haar toespraak zei Van Miltenburg dat de ChristenUnie, onder leiding van Arie Slob, een partij is geworden waarmee rekening wordt gehouden in Den Haag. Ze noemde Slob een inhoudelijk gedreven Kamerlid: “Je bent niet van de oneliners; meer van een uitgebreide, inhoudelijke onderbouwing. Je bijt je vast in dossiers, en dat is ook te zien als jij hier achter het spreekgestoelte staat. Dat doe je grotendeels uit je hoofd.”

Slob wordt directeur van het Historisch Centrum Overijssel.

Inmiddels heeft Gert-Jan Segers het fractievoorzitterschap overgenomen. Op woensdag 2 december wordt Eppo Bruins geïnstalleerd als nieuw Kamerlid voor de ChristenUnie.