Petities op dinsdag 28 oktober

Op dinsdag 28 oktober krijgt de Tweede Kamer twee petities en een burgerinitiatief aangeboden. Ze gaan over huurwoningen, een beter leefklimaat en over de Rhoonse polder.

13.15 tot 13.30 uur

De algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst krijgt een petitie aangeboden van het meldpunt 'mijn huur is te duur' van de SP Amsterdam. De SP opende het meldpunt dit jaar om van de Amsterdammers te horen tot welke problemen de almaar stijgende huren in de stad leiden. De reacties moeten duidelijk maken wat de gevolgen zijn van het kabinetsbeleid.

13.30 tot 13.45 uur

De commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven neemt een burgerinitiatief in ontvangst van actiegroep 'De Polderkinderen'. De groep wil het natuurgebied 'Buijtenland' in het Zuid-Hollandse Rhoon tegenhouden. De boerderijen en landbouwgronden in de polder zouden moeten wijken voor nieuwe natuur.



Geen plenair debat, wel een petitie

In het verslag over dit burgerinitiatief (van 19 maart 2015) stelt de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven aan de Tweede  Kamer voor "om, op grond van haar onderzoek, het burgerinitiatief «Stop het project Buijtenland nu!» niet ontvankelijk te verklaren, maar het desalniettemin als petitie in handen te stellen van de vaste commissies voor Infrastructuur en Milieu en voor Economische Zaken, zodat de inhoud ervan kan worden meegenomen in de discussie over de uitwerking van de PKB PMR."

13.30 tot 13.45 uur

De commissie voor Infrastructuur en Milieu neemt een petitie in ontvangst van de Kids Climate Conference 2014, een klimaattop voor jongeren. De uitkomst van deze klimaattop bestaat uit twaalf stellingen voor een beter leefklimaat. Deze stellingen worden in de vorm van een klimaatbundel  aan de commissies voor Infrastructuur en Milieu aangeboden.

Petities

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

Kijk voor meer informatie over petities op deze website bij 'Hoe werkt het? > Uw mening telt! > Petitie'.