E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van het lid Inge van Dijk (CDA) tot uitstel van het CD Financiële Markten op donderdag 25 april

De vergadering is geweest

19 april 2024
16:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Op het aan u voorgelegde voorstel van het lid Inge van Dijk (CDA)  om het commissiedebat Financiële Markten op donderdag 25 april 2024 uit te stellen hebben de volgende fracties instemmend gereageerd:
 
                PVV, GroenLinks-PvdA, VVD, NSC, BBB, DENK en SGP,
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
Het voorstel heeft de steun gekregen van een meerderheid van de Kamer: het voorstel is aangenomen.

Het commissiedebat wordt uitgesteld en kan thans plaatsvinden op donderdag 30 mei 2024 van 14.00-17.00 uur. Een aangepaste convocatie zal zo spoedig mogelijk worden rondgestuurd.
 
Met vriendelijke groet,
 
Wouter Lips
Adjunct-griffier vaste commissie voor Financiën
Tweede Kamer der Staten-Generaal


Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën,
 
Geachte leden,
 
Het lid Inge van Dijk (CDA) stelt voor om het commissiedebat Financiële Markten, gepland op donderdag 25 april 2024 van 14.00 tot 17.00 uur, uit te stellen. Voor een toelichting op dat voorstel verwijs ik naar onderstaand bericht.
Mede namens de voorzitter van uw commissie leg ik het voorstel ter besluitvorming aan u voor.
 
Indien voor het voorstel om het commissiedebat Financiële Markten uit te stellen voldoende steun bestaat, zal een nieuwe datum daarvoor worden gezocht. Het debat zal dan zo snel mogelijk na het meireces alsnog worden ingepland.
Ik verzoek u uiterlijk morgen, vrijdag 19 april 2024 om 16.00 uur te laten weten of uw fractie met het voorstel kan instemmen (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën en waarnemend griffier van de commissie voor de Rijksuitgaven
Tweede Kamer der Staten-Generaal