Werkbezoek : Integratie Luchtmobiele Brigade in DSK

De vergadering is geweest

12 juni 2014
8:30 - 22:00 uur
Locatie: Schaarsbergen - Stadtallendorf
Commissie: Defensie
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Bijgesloten is het programma voor de integratie van de Luchtmobiele Brigade in de Duitse Division Schnelle Kräfte (DSK) op donderdag 12 juni 2014.
Het ochtenddeel heeft plaats in Schaarsbergen, waar de integratie-overeenkomst wordt getekend. Hierna volgt een verplaatsing per helikopter naar het Duitse Stadtallendorf, alwaar een ceremonieel appèl plaatsheeft, die de integratie markeert. Na afloop van de ceremonie is er gelegenheid om een gesprek te voeren met uw Duitse collega’s van de Verteidigungsausschuss van de Bundestag. Zoals blijkt uit het programma, zal deelname daaraan de gehele dag en avond in beslag nemen.
 
Graag verneem ik of u wenst deel te nemen aan het gehele programma of aan een gedeelte daarvan (de ochtendsessie in Schaarsbergen). Afhankelijk van het resultaat van de inventarisatie wordt nader bezien of de 12 juni geplande technische briefings over het Jaarverslag van het Ministerie van Defensie 2013 en het rapport van de Algemene Rekenkamer bij dat Jaarverslag moeten worden verplaatst.
 
Uw reactie zie ik graag vóór woensdag 28 mei om 12:00 uur tegemoet.
 
Vriendelijke groet, Frank Mittendorff          
 

Deelnemers

  • R. Vuijk (VVD)
  • A.M.C. Eijsink (PvdA)
  • J.J. (Jasper) van Dijk (SP)