Technische briefing : EU-Trendrapport 2014 (ARK)

De vergadering is geweest

11 februari 2014
17:00 - 18:00 uur
Locatie: Suze Groenewegzaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

U kunt zich voor deze briefing aanmelden, liefst uiterlijk donderdag 6 februari 2014, te 12.00 uur, via het tabblad Deelnemers in Parlis of cie.ru@tweedekamer.nl.
De briefing vindt doorgang als zich, naast de voorzitter, minimaal 4 leden aanmelden voor deelname.

Bijlagen

Deelnemers

  • Voorzitter
    M.G.J. Harbers (VVD)
  • M.L. Verheijen (VVD)
  • A. (Aukje) de Vries (VVD)
  • M.E. Maij (PvdA)
  • Y. Cegerek (PvdA)
  • A.P.C. (Tony) van Dijck (PVV)
  • B. Madlener (PVV)
  • Y.J. van Hijum (CDA)

Agendapunten

  1. 1

    Besloten technische briefing door de Algemene Rekenkamer over het EU-Trendrapport 2014

    Deze jaarlijkse publicatie van de Algemene Rekenkamer biedt inzicht in het financieel management van EU-gelden in de Europese Unie als geheel, de EU-lidstaten en Nederland.
    De Algemene Rekenkamer heeft het moment van publicatie van het EU-trendrapport afgestemd op het moment dat de Tweede Kamer met de minister van Financiën debatteert het al dan niet goedkeuren van de wijze waarop de Europese Commissie het geld op de Europese begroting heeft uitgegeven (dechargeverlening).
    Ook wil de Algemene Rekenkamer de Tweede Kamer informeren over de wijze waarop EU-geld in de lidstaten wordt besteed én wat daar concreet mee wordt bereikt.

    In de briefing zal de Algemene Rekenkamer ingaan op de reguliere onderwerpen zoals de rechtmatigheid en doeltreffendheid van de besteding van Europees geld in de EU als geheel, de lidstaten en Nederland in het bijzonder, aan de hand van de diverse verantwoordingsdocumenten en controleverslagen die jaarlijks in de EU worden uitgebracht door de Europese Commissie, de Europese Rekenkamer en de EU-lidstaten.

    Daarnaast besteedt de Rekenkamer dit jaar aandacht  aan drie actuele thema’s die een rol spelen in de bestrijding van de financiële en economische crisis in de EU: de controle op en verantwoording over de Europese noodfondsen voor in nood verkerende EU-landen, het versterkte Europese toezicht op de overheidsfinanciën in de EU-lidstaten en de verdere ontwikkeling van toezicht op de banken in de EU.
     

    U kunt zich voor deze briefing aanmelden, liefst uiterlijk donderdag 6 februari 2014, via het tabblad Deelnemers in Parlis of cie.ru@tweedekamer.nl.
    Deze briefing kan alleen doorgang vinden als zich, naast de voorzitter, minimaal 4 Kamerleden aanmelden.